Бага чадлын судалгааны реактор дээр нейтрон идэвхжилийн шинжилгээ хийх боломж - Chinzorig, Saikhanbayar; Мөнхбат; Баатархүү; Дамдинсүрэн; Хүүхэнхүү; Одсүрэн (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Судалгааны реактор дээрх нейтрон идэвхжилийн шинжилгээ нь геологи, уул уурхай, хүрээлэн буй байгаль орчны бохирдол, анагаах ухаан, биологи, хөдөө аж ахуй, хүнсний бүтээгдэхүүний дээж дэх нарийн мэдрэмж шаардагдах элементийн маш бага агууламжийг тодорхойлоход зонхилон хэрэглэгддэг. Энэ ажлын хүрээнд манай орны нөхцөлд ашиглахад нэн тохиромжтой, хэрэглэгдэх үнэ өртөг харьцангуй бага, ашиглалтын зардал өндөр бус, дулааны энергитэй нейтроны урсгал нь 1012-1013 н/(см2∙с) орчим судалгааны реактор дээр хийж болох химийн элементийн шинжилгээний ажлын үндсэн чиглэлийг гаргахад оршино.