Агаарын PM2.5 тоосонцрын агуулгад цаг уурын параметрүүдийн үзүүлэх нөлөө - Sukhbaatar, Jamiyan; Jambaljav, Nyamjav; Jigjidsuren, Battogtokh (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Энэ ажлаар агаарын РМ2.5 тоосонцорд цаг уурын параметрүүд болон температур, чийгшил, даралт, салхины хурд хэрхэн нөлөөлж байгааг куантайль регресс арга ашиглан судлав. Куантайль регресс нь хувьсагчдын хамаарлыг том зургаар харах боломжийг олгодог. Цаг уурын параметр тус бүр нь агаарын бохирдолд хэрхэн нөлөөлж байгааг судлахаас гадна аль параметр агаарын бохирдолд илүү нөлөөлж байгааг куантайль регресс ашиглан судалсан. Судалгааны үр дүнгээс үзэхэд температур болон салхины хурд агаарын бохирдолд илүү нөлөөтэй байв. Мөн температур, салхины хурд бага үед РМ2.5 тоосонцрын түгэлтийн варианс их байсан бол температур, салхины хурд их үед варианс бага байв.