Аргоны нягтыг интеграл тэгшитгэлээр тооцоолох нь: Pressure of argon from integral equation method - Цэднээ, Банзрагч; Цэднээ, Цогбаяр; Хинаят, Цоохүү (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2024)
Энэхүү ажилд бид Орнстейн-Зерникийн интеграл тэгшитгэлийг Перкус-Иевик, Цэднээ-Лучкогийн гүүр функцүүдтэй хослуулан аргоны атомоос тогтох системд хэрэглэв. Системийн даралтыг тооцоолохдоо нягтын 1.318−1.478г/см3, температурын −20^0С-аас +35^0С-ийн интервалд тооцоолж, туршилтын утгатай харьцуулав. Харьцуулалтаас харахад Перкус-Иевикийн болон Цэднээ-Лучкогийн гүүр функцийн хувьд хамгийн их алдаа харгалзан 5% болон 2.4%-аас хэтрэхгүй байв. Улмаар эдгээр ойролцооллуудад системийн критик төлөвийн даралтыг тооцоолж туршилтын утгатай харьцуулахад сайтар тохирч байна. Мөн критик төлөвийн хувьд Цэднээ-Лучкогийн ойролцоололд тооцоолсон радиал түгэлтийн функц хэмжилтийн утгатай харьцуулахуйц байна