Шаталтын Механизм ба Утаагүй Зуух - С, Дамдинсүрэн; Н, Баатарбилэг (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Агаар дахь нүүрстөрөгчийн давхар ислийн концентраци хэдэн мянган жил тогтмол 280 ppm орчим байснаа аж үйлдвэр хөгжиж эхэлснээс хойш ихэссээр 2014 онд 400 ppm-ийн шугамыг огтолсон байна. Энэхүү ихсэлт хүний үйл ажиллагаатай холбоотой тул түүнийг зохицуулж болох учиртай. Бид энэ өгүүлэлдээ шаталтын механизм ба ойн хаягдал биомассын ялзралаас болж ялгарах нүүрстөрөгчийн давхар ислийн хэмжээг 2 дахин бууруулах бионүүрсний утаагүй зуухны хийц ба ажиллагааг танилцуулна.