Улаанбаатарын хотгорын тогтоц - Б, Буянтогтох; Н, Арвисбаатар; Б, Түвшинжаргал (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Газар нутгийн гүний тогтоц, геологийн шинэхэн стрүктүүрийн холбооны хир хэмжээ ба шинж төрхийг тогтоох нь газар хөдлөлтийн аюулын үнэлгээний нэн чухал өгөгдөл билээ. Кайнозойн эринд явагдсан тектоникийн идэвхжилийн үрээр литосферийн деформацийн гадаргуугийн илрэл болох уул нурууд болон хотгорын эрс тэс хэлбэрүүд үүсчээ.