Турмалин кристаллын бүтэц - Г. Буянцэцэг; Ш. Мөнхжаргал; Ч. Баярхүү; Л. Ням-Очир; Д. Отгонбаяр (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Бид энэ ажлаараа турмалин кристаллын 2 дээж авч харьцуулан кристалл бүтцийг рентген бүтцийн аргаар судалсан. Судалгааны үр дүнгээс турмалины кристаллын агуулгыг тодорхойлж бүтцийг дүрслэв. Туршилтаар турмалин кристалл байгаль дээр туйлширсан бүтэцтэй болох нь батлагдав.