Соронзон орныг бөмбөлөг координатаар задлаж байгуулалт хийх арга - Ү., Сүхбаатар; Л., Мөнхбат; С., Ганцогт (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Монгол нутагт соронзон орны газрын хэмжилтүүд тодорхой цэгүүдэд хийгдэж байсан боловч нягтрал багатай, тухайн бүс нутгийн тогтоц, геологийн онцлогуудтай холбон судлах боломжгүй зэрэг нь газрын соронзон хэмжилтийг тусгай зорилго, шийдэх асуудлуудтай уялдуулан хийж орон зайн тархалтыг нь тогтоох шаардлагатайг харуулж байгаа юм.