Нейтрон идэвхжилийн аргаар уран тодорхойлох - Б., Отгоолой; П., Зузаан; Ж., Амгалан; Г., Дамдинсүрэн; Д., Баатархүү (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Микротрон МТ-22 дээр цөмийн 238U(n, ) 239U 239Np урвалыг ашиглан уран-238-ыг 239Np изотопын 228 кэВ энергийн гамма шугамаар тодорхойлох нейтрон идэвхжилийн арга боловсруулсан. Энэ аргаар уран-238-ыг тодорхойлох мэдрэх чадвар 0.1г/т. Дээжүүдийг шарах болон хүлээх зохистой хугацаа тус бүр 2 цаг болохыг тогтоосон. Энэ ажлыг”Цөмийн физикийн аналитик арга” сэдэвт ажлын хүрээнд гүйцэтгэв.