Нүүрстөрөгчийн нано хоолойг уураас суулгах химийн арга болон нуман цахилалтын аргаар гарган авах боломж - Р., Галбадрах; Э., Тэмүжин; Тон Ён Ли; Л., Энхтөр; Г., Шилагарди; Н., Төвжаргал; Б., Батцэнгэл (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Нүүрстөрөгчийн Нано Хоолой(ННХ)-ийг уураас суулгах химийн(CVD) арга болон нуман цахилалтын(AD) аргаар гарган авсан. Уураас суулгах химийн CVD реактор болон нуман цахилалтын AD реакторуудыг өөрсдөө зохион бүтээв. CVD аргын хувьд CoO/Mg нано нунтгийг ННХ ургуулах пиролиз урвалын катализатороор, шатах хий бутаныг нүүрстөрөгч агуулсан хийгээр сонгон авав. Харин AD аргын хувьд Монгол орны Алагтолгойн нүүрсийг нунтаглаж толуол битумын уусмалаар зууран зуурмаг хэлбэрт оруулан, түүнийгээ өөрсдийн зохион бүтээсэн тусгай шахагчаар пресслэж цилиндр хэлбэрийн шахмал нүүрсэн электродуудыг бэлдэв. Дараа нь шахмал нүүрсэн электродуудыг мөн өөрсдийн зохион бүтээсэн бичил зууханд оруулан инерт хийн орчинд, 8620C температурт, дулааны боловсруулалт хийж электродуудыг бэлтгэв. Хоѐр аргаар гарган авсан дээжүүдийн SEM дүрсүүд нь тэдгээрт ННХ-ийн багцууд байгаагхаруулсан болно.