Давхар вольфрамит NaFe(WO4)2, NaCr(WO4)2 кристалл дахь солилцлын үйлчлэл ба квант корреляц - Х, Цоохүү; Л, Ням-Очир (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Нам температурт орших давхар вольфрамит Na(Fe/Cr)(WO4)2 кристаллд хол зайнаас антиферро соронзон үзэгдэл илэрдэг нь соронзон бүтцийн өнөөгийн онолуудаар тайлбарлагдахгүй байгаа юм. Бид энэхүү ажилд уг үзэгдлийг микроертөнцийн локаль бус чанар – квант корреляцийн үүднээс тайлбарлах таамаглал дэвшүүлсэн болно. Үүнтэй холбоотойгоор бодисын соронзны үзэгдлүүдийг квант корреляц, декогеренцийн үзэл баримтлалын үүднээс шинээр авч үзэх шаардлагатай гэж үзэж байна.