Устөрөгчийн атомыг хүчтэй лазерын аттосекундын пульсээр өдөөх магадлалыг диполийн ойролцоололд бодох нь - Ч, Алдармаа; Л, Хэнмэдэх; О, Лхагва (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Устөрөгчийн атомын S төлөвийг (n=1-6) аттосекундын лазерын хүчтэй пульсээр 6р0 өдөөгдөх магадлалыг диполийн ойролцоололд бодлоо. Диполийн ойролцоолол биелэхгүй мужид ч шилжилтийн магадлалын эцсийн утга нь нарийвчилсан бодолттой тохирч байна.