Альфа-альфа системийн резонанс төлөвүүдийг комплекс хувиргалтын арга ашиглан тодорхойлох нь - Б, Өсөхбаяр; Г, Хүүхэнхүү; С, Даваа; А, Сарсембаева; К, Като; М, Одсүрэн (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Комплекс хувиргалтын аргад тулгуурлан 8Be цөмийг альфа-альфа бөөмөөс тогтсон хоёр кластерийн систем гэж загварчлан, тухайн системийн бага өдөөгдсөн 2+, 4+ төлөвүүдийг Шмид-Вильдермутын потенциал болон гармоник хэлбэлзлийн суурь функцийг ашиглан онолоор тооцоолов.