Утааны механик шинж чанарыг судлах хялбар арга - Ж, Ванчинхүү; Ж, Даваасамбуу; Б, Бат-Эрдэнэ (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Утааны бөөмцөрийн шугаман хэмжээ, тоон нягт буюу концентраци, хурд, бөөмцөр хоорондын зай, утаан дахь бөөмцөрийн концентраци зэрэг зарим механик чанарыг хялбар тодорхойлох боломжит арга, аргачлалыг энд судлав. Энд дэвшүүлж байгаа аргыг ашиглан тамхины утааны зарим механик шинж чанарыг тогтоож агаар мандал руу орж байгаа эмиссийг үнэлэв. Агаарын бохирдлын судалгааны тохиромжтой байх зарим шинэ параметрүүдийг дэвшүүлэн гаргасан.