Органик полимер нарны элементийн А.Ү.К-ийг сайжруулах боломжиийн судалгаа - Ц, Нямаа; Т, Болорцэцэг; Н, Төвжаргал; Алата; Алтанбулаг; Ж, Даваасамбуу (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Бид энэ ажлаар P3HT/PCBM (poly(3-hexylthiophene) 1-(3-methoxycarbonyl) propyl-1-phenyl-methanofullerene) холимог полимер материалд суурилсан органик нарны элементийн ашигт үйлийн коэффициент (А.Ү.К)-ийг сайжруулах судалгааг түүний идэвхт давхарга P3HT/PCBM-ийг тогтоож хатаах горимоос хамааруулан судлав. Эндээс идэвхт давхаргын гэрлийн шингээлт, гадаргуун морфологи, кристалжилт нь идэвхт давхарга тогтоох хугацаа болон дулааны боловсруулалтын горимоос хамааран хэрхэн өөрчлөгдөж байгааг үзүүлэв. Хамгийн сайн үр дүн үзүүлсэн дээжүүдээ ашиглан нарны элемент хийж түүний А.Ү.К-ийг хэмжив. Идэвхт гадаргууг богино хугацаанд суулгаж хатаагаад, дараа нь шаталсан горимоор халааж боловсруулсан идэвхт давхарга бүхий нарны элементийн үр ашиг нэмэгдэж байгааг үзүүлэв.