Вилсон урсгалын арга ашиглан тооцоолсон цэвэр гейж SU(3) урсгалын хоолойн зарим нэг үр дүнгүүд - M П. Баттогтох; Ч. Содбилэг1; О. Качмарек; Г. Энхтуяа (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Бид градиент урсгалын аргын латтис онол дахь тухайн тохиолдол болох Вилсон урсгалын аргын хэмжилтийн алдаа бууруулах шинж чанарыг энэ судалгааны ажлаар судалж, түүнийгээ өөрсдийн програмд хэрэглэх аргачлалыг боловсруулсан. Энэ аргачлалаараа цэвэр гейж орны конфигурацуудыг 323 х 8 эзлэхүүнтэй латтис дээр, Т/Тc = 1.29 утганд үүсгэж, t = 0.01, 0.03, 0.05 гэсэн урсгалт хугацааны утгууд дээр урсац конфигурацуудыг тооцоолж авсан. Энэхүү конфигурацуудаараа урсгалын хоолойн түгэлтийг кварк хоорондын зай R = 4a - 8a үед тооцоолсон. Энэ үр дүнгүүд нь урсгалт хугацаа өсөх хэрээр, дохио нь илүү бага шуугиантай утгууд өгч байгаа боловч, Вилсон урсгалын смийр шинж чанар (smearing effect)-ын улмаас тухайн хэмжигдэхүүний өгөх зарим хэсэг мэдээллүүд алдагдах аюултай гэдгийг харуулж байна.