Хялгасан дээсний механик чанарын судалгааны үр дүнгээс - С, Мягмарсүрэн; Д, Нямаа; Б, Жадамба (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Малчид дээр үеэс сарлагийн хялгас, савгаар сайн чанарын дээс томж гэр ахуйн хэрэгцээ, малын уяа тоног хэрэгсэлд ашиглаж ирсэн уламжлалтай. Хялгасан дээс гэдэг бол өөртэй нь төстэй "зээг" гэж нэрлэгдэх бие биеэ эрчлэн ороосон нарийхан дээснүүдийн систем юм.