Органик нарны зайн идэвхт гадаргуун гэрлийн шингээлтийг сайжруулах судалгаа - А, Амарзаяа; Н, Төвжаргал; Алата; Нинжин; Ж, Даваасамбуу (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Бид энэ ажлаар P3HT:PCBM (1-(3-methoxycarbonyl) propyl-1-phenyl-[6, 6]-methanofullerene: poly(3-hexylthiophene) холимог хагас дамжуулагч полимер материалд суурилсан органик нарны элементийн идэвхт гадаргууг тогтоож, хатаах горим, түүний гэрлийн шингээлтэд хэрхэн нөлөөлөхийг судлав. Эндээс DCB уурын орчин болон ердийн н°хц°лд тасалгааны температурт хатааж, тогтоох нь ил³³ ³р д³нтэй болохыг ³з³³лэв. М°н дээжийн гэрлийн шингээлтийг сайжруулах зорилгоор ITO шилэн суурь дээр алтны нано-б°°мийн болон х°нг°н цагааны нимгэн ³е давхарга суулгах замаар органик полимер нарны элементийн идэвхт гадаргуун гэрлийн шингээлтийг нэмэгд³³лж болохыг тогтоолоо.