Газрын татах хүчний орон дахь бөөмийн хөдөлгөөний квантлал - М, Галбадрах; Г, Лхагвасүрэн; Х, Отгонмөнх; О, Лхагва (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Цөмийн шинжилгээний нэгдсэн институтийн нейтрон физикийн лабораторит хэт хөрсөн нейтрон гаргаж, "саванд" хоргоох арга олсон тухай нилээд дуулиантай хэлэлцэж байсан билээ. Нейтроны хөдөлгөөнийг тасралтгүй сааруулахын хамтаар савын хана руу нэвтрүүлэлгүй буцааж ойлгох аргыг олсон байжээ. Ийнхүү хэт хөрсөн нейтроныг "саванд" хадгалах боломжийг нээсэн юм. Тэр цагаас хэт хөрсөн нейтроныг судалгаанд хэрэглэх арга зүй ихэд нарийсан хөгжжээ.