Монголын микротроны цацрагийн хамгаалалт - Н, Норов; Д, Баатархүү; Г, Манлайжав; Н, Оюунтүлхүүр (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Их эрчимтэй гамма-квант, нейтрон гаргах цэнэгт бөөмийн хурдасгуурыг төрөл бүрийн суурь судалгаа, аналитик зорилтууд, үйлдвэрлэл, эрүүл ахуй, хяналтын шинжилгээнд хэрэглэх үйл ажиллагаа өсөн нэмэгдэхийн хэрээр түүний цацрагийн аюулгүй ажиллагаа, хамгаалалт, хяналтын асуудал улам нарийн тавигдаж, шаардлага өсөн нэмэгдэж байна. Цөмийн судалгааны төвийн элекгроны циклэн хурдасгуур микротрон "МТ-22"-ын цацрагийн аюулгүй ажиллагаа, орчны цацрагийн дэвсгэр түвшинг тоггоож, зориулалтын хамгаалалтын байранд цацрагийн хамгаалалт цацрагийн аюулгүйн байдалд үнэлгээ өгөх зорилгоор энэхүү ажлыг гүйцэтгэв