Бага чадлын түлшээ үржүүлэн шатаадаг реакторын нейтроник судалгаа - Амаржаргал, Цэндсүрэн; Бямбажав, Мөнхбат; Самбуу, Одмаа; Нанзад, Норов (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Энэхүү ажлаар бага чадлын түлшээ үржүүлэн шатаадаг реакторын дизайны нейтроникийн судалгааг Монте Карло аргад сууриласан Япон Улсын Атомын Энергийн Агентлагаас хөгжүүлсэн MVP-GMVP-II комьютерийн кодыг ашиглан гүйцэтгэсэн. Бага чадлын түлшээ үржүүлдэг реакторын хувьд шаталтыг эхлүүлэх нь чухал асуудал байдаг бөгөөд энэ ажлаар баяжуулсан ураныг голомтод бүсэд хуваан ачааллана шаталтын тооцоог гүйцэтгэсэн. Тооцооллын үр дүнгээс харахад бүс ачаалалтай голомт анхны ачаалласан түлшээр 70-аас дээш жил ажил байгаа нь энэхүү ачаалал үр дүнтэй байсныг илтгэж байна.