Мөнгөн дэвсгэртийн нянгийн бохирдлыг гамма цацрагаар шарж ариутгах боломж - Г, Манлайжав; Н, Оюунтүлхүүр; Ц, Даваажав (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Энэ өгүүлэлд банкны мөнгөн дэвсгэртийн нянгийн бохирдлыг гамма цацрагаар шарж ариутгасан судалгааны дүнг бичлээ. Туршилтын дүнгээс үзэхэд сорьц болгон авсан банкны мөнгөн дэвсгэртүүдийн 90.11% нь ходоод, гэдэсний өвчин үүсгэгч нян агуулж байсан ба тэдгээрийг 1000 Ки идэвхтэй Со-60 үүсгүүр ашиглан 260 Гр тунгаар шарсны дараа нянгийн бохирдол 85.3%-иар буурч байлаа.