Хүний үсэнд агуулагдах зарим микроэлементийг бүрэн ойлтын рентгенфлуоресценцийн аргаар тодорхойлох - О, Болормаа; Т, Энхцэцэг; Д, Сэржээ; Т, Доржготов; Ш, Гэрбиш; Д, Дорж; О.М, Карпукова; А.Н, Смагунова (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Хүний үсэн дэх микроэлементүүдийн агууламжийг дээжинд хүчлийн бүрэн бус задаргаа хийсний дараа бүрэн ойлттой рентгенфлуоресценцын аргаар тодорхойлж анализын дүнг оношлогоонд шил хэрэглэх боломжийг судалсан юм.