Устөрөгчийн атомыг ионы мөргөлтөөр иончлох асуудлыг борын II эрэмбийн дөхөлтөд судалсан нь - Н, Наранцацралт; Р, Алтаннар; Л, Хэнмэдэх; О, Лхагва (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Тухайн ажилд устөрөгчийн атомыг хурдан ионы мөргөлтөөр иончлох урвалаар сугарсан элсктроны шилжүүлсэн импульст перпепдикуляр хавтгай дээрхи бүрэн дифференциал огтлолын Борын I, 2 —р эрэмбийн ойролцоололд бодсон онолын өөрсдийн тооцоог онолын судлагааны бусад үр дүнтэй жишив. Борын 2-р эрэмбийн ойролцоолол Glauber ба CDW-RIS аргаар бодсонтой ойролцоо үр дүнд хүргэдгий харуулж байна. Шилжүүлсэн импульст перпепликуляр хавтгай дээр (ф=90) cyrapcaн электроны БДО-ыг тооцоолсон онолын тооцоо Устөрөгч болон Гелийн атомыг иончлох хоёр тохиолдолд төсөөтэй үр дүнд хүрч байгаа нь Гелийн атомын хувьд ажиглаглсан онол туршлагын зөрүү атомын электронуудын хоорондох корреляцаас хамаараагүй болохыг харуулсан.