Тодорхой бус удирдлагыг тохируулгын системд ашиглах нь - Ц, Пүрэвсүрэн; Ц, Баасансүрэн (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Сүүлийн үеийн техник болон философи, анагаах ухааны салбарт оргөн иэвтрээд байгаа тодорхой бус логик, нейрон сүлжээ нь орчин үеийн сонирхолтой сэдвүүдийн нэг юм. Тодорхой бус логик онолыг анх 1965 онд Америкийн эрдэмтэн Лофти Заде дэвшүүлсэн билээ. Тодорхой бус логик бол хүний энгийн ярианы хэллэгүүдий ашигласан, нэг ёсны хүн техник хоёрын завсрын холбоос гэж үзэж болно. Энэ логик дээр тулгуурласан тохируулгын системийн гол цом нь хүний мэдлэг, туршлагад тулгуурласан шийдвэр гаргах байгууламж тул энэ нь нэг ёсны эксперт систем юм. Тодорхой бус удирдлагын системийг үйлдвэрлэлийн автоматжуулалт болон тохируулгын техникт9 ялангуяа шугаман бус процессийн тохируулгад орган хэрэглэдэг. Энэ огүүлэлд тодорхой бус удирдпагыг тохируулгын системийн хүндрэлтэй асуудлын нэг болох саатлын хугацаа ихтэй процессийн удирдлагад хэрхэн ашиглаж болох талаар өгүүлсэн болно.