Цөмийн физикийн аргаар агаарын бохирдлыг биомонитор ашиглан тодорхойлох судалгаа - Ж, Баярмаа; Г, Ганболд; Ш, Гэрбиш; Б, Далхсүрэн; Ц, Цэндээхүү (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Манай орны үйлдвэр, аж ахуй, соёл, шинжлэх ухаан, боловсрол, төр захиргаа, олон нийтийн байгууллага, газрууд Улаанбаатар, Эрдэнэт, Дархан хотуудад оршихын дээр нийт хүн амын гуравны нэг нь Улаанбаатар хотод төвлөрөөд байна. Хүн амын сууршлыг боловсронгуй болгох, дэд бүтцийг иж бүрэн хөгжүүлэх асуудлыг дагаад, экологийн байнгын хяналт (мониторинг) чухал болоод байна.