Электроны цикл хурдасгуур микротрон МТ-22-д хурдассан электроны гүйдлийн үзүүлэлт - Д, Баатархүү; А.Г, Белов; Б, Далхсүрэн; Ш, Гэрбиш; Б, Сэргэлэн; Н, Норов; З, Цагаанхүү (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
ОХУ-ын Дубна хотын Цөмийн Шинжилгээний Нэгдсэн Институт (ЦШНИ)-д бид хамтран бүтээсэн МУИС-ийн Цөмийн судалгааны төвийн электроны цикл хурдасгуур микротрон MT-22-ын /1/ үндсэн үзүүлэлт болох электрон хурдасгалт, хурдассан электроны дотоод орбит дээрх түгэлт, эдгээр орбитоос дамжуулах хоолойд фокуслагдан байд тусах гүйдлийн эрчмийг, хурдасгах цахилгаан орны чадлын тогтвортой утганд хурдасгалтын горим, резонатор бүрийн хувьд тодорхойлох, хурдасгах элемент, хурдасгуурын ажиллагааны горимыг тогтоох, хурдасгуурын хоёрдогч цацраг гамма, нейтроны шарлагын төхөөрөмжийг /2,3/ технологийн тохиромжтой горимоор байгуулах үндэслэлийг тогтоох зорилго тавьсан юм..