Лантаны феррит (LaFeO3) нэгдлийн цахилгаан химийн шинж чанарын судалгаа - Bayansan, Nomin; Э, Нямдаваа; Ж.Даваасамбуу; Г, Сэвжидсүрэн (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2024)
Энэхүү судалгааны ажилд перовскит бүтэцтэй лантан феррит (LaFeO3) нэгдлийн бүтэц, оптик шинж чанарыг хэт ягаан туяаны спектроскопоор (UV-vis spectroscopy), цахилгаан химийн шинж чанарыг циклик вольтамметрийн (Cyclic voltammetry) аргуудаар тодорхойлов. Үр дүнд LaFeO3 нэгдлийн кристаллитийн хэмжээ D = 38.9 нм, эгэл үүрийн эзлэхүүн V = 241.871 , кристалл бүтэц нь орторомбик бүхий Pnma огторгуйн групптэй байсан ба хэт ягаан туяаны спектрометрийн үр дүнгээс хориотой бүсийн өргөнийг тооцоолоход Eg = 2.26 эВ байсан. Циклик вольтамметрийн хэмжилтийн үр дүнд цахилгаан багтаамжийг тооцоолоход Cs = 1.96 Ф/г байв.