235U(nth,f) урвалын бүтээгдэхүүний масс түгэлт - С, Одмаа; Н, Норов; Г, Хүүхэнхүү; Д, Баатархүү (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Энэ ажилд дулааны нейтроноор U цөм хуваагдахад үүсэх хэлтэрхийнүүдийг нимгэн хөнгөн цагаан ялтсанд шигггэн авч, үүссэн цацраг идэвхийг хэмжих замаар тэднийг таних арга боловсруулж, хуваагдлын бутээгдэхүүний масс түгэлтийг байгуулж, бусад судлаачдын дүнтэй харьцуулав.