“Монгол Цай”-ны антиоксидант нэгдлийн идээших чанарын судалгаа - Б, Даваасүрэн; Ж, Эрдэнэтогтох; Г, Даваадулам; Б, Хонгор; М, Тамара; Р, Хоролжав; М, Цогбадрах; Н, Ганбаатар (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Бид энэ ажлаараа Хөвсгөл Их Тайга ХХК-д үйлдвэрлэсэн монгол цайны антиоксидант идэвхийг DPPH радикал дарангуйлах арга болон Фотохемилюминесценцийн аргаар тодорхойлов. Монгол цайны антиоксидант нэгдлийг тодорхойлохдоо орчны болон буцлах температур бүхий усанд хугацаанаас нь хамааруулан цайгаа идээшүүлсэн. Уг 2 аргаар тодорхойлсон цайны антиоксидант идэвхийн үр дүнгээс харахад цайны идээших хугацаа нэмэгдэхэд антиоксидант идэвх өсөж байгаа нь ажиглагдсан. Өндөр температурт антиоксидант нэгдлийн усанд идээших чанар илүү байгаан туршилтаар тогтоогдлоо.