БАГА ЭРЧИМТЭЙ ХЭТ ЯГААН ГЭРЛЭЭР ЦУС ШАРЖ ЭМЧЛЭХ, УРЬДЧИЛАН СЭРГИЙЛЭХ АРГЫГ ХЭРЭГЛЭСЭН ТУРШИЛТ БА СУДАЛГАА - Д, Чүлтэм; Т, Гун-Аажав; С, Дамдинсүрэн; С, Бямбаа; М, Цогбадрах; Л, Ажнай; Н, Мөнхцэцэг (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Ходоод гэдэсний ба амьсгалын замын өвчтэй хурга, тугалыг бага тунтай хэт ягаан гэрлээр шарсан цус тарьж эмчилсэн эмчилгээний үр дүн нь эмийн эмчилгээнийхээс 10-20%-иар илүү байлаа, Эмчилгээний тунгийн хэт ягаан гэрлээр шарсан цусны эритроцит ба лимфоцитын гадаргуугийн цахилгаан дотенциал өсөж, эритроцит агрегаци буурдаг ба иммуно глобулины нийлэгжилт өсдөг болохыг харууллаа.