Хараатын орд орчмын ургамал, ус, хөрсний зарим элементүүдийн судалгааны үр дүнгээс - Д, Баярчимэг; А, Каривай; С, Шинэхүү; Г, Тамираа (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Монгол орны Дорноговь аймгийн Хараатын ураны орд газрын ургамал, ус, хөрсний зарим элемент нэгдлийн агуулгыг тодорхойлж, гарсан үр дүнд статистик анализын боловсруулалт хийснээр элемент хоорондын хамаарлыг хөрс, ус, ургамлын орчинд харахаас гадна дээж хоорондын хамаарлыг статистик боловсруулалтын Принсипал компонентын ПКА (Principle Component Analysis-PCA) аргыг ашиглан тогтоолоо.