Цахилгаан Статик Шүүлтүүрийн Шүүх Чадварыг Түүний Хэлбэр Хэмжээтэй Уялдуулан Тооцоолох нь - Jigmeddorj, Vanchinkhuu; Б.Бат-эрдэнэ (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Цахилгаан шүүлтүүрийн шүүлтийн коэффициентийг онолоор тодорхойлж шүүлтийн коэффициент шүүлтүүрийн хэлбэр хэмжээ, хийн урсгалын хурд, бөөмцрийн хэмжээнээс хэрхэн хамаарч байгааг судлав. Шүүлтүүрийн хөндлөн огтлолыг ерөнхий тохиолдолд олон өнцөгт байна гэж үзвэл олон өнцөгтийн талын тоо буурахад шүүлтийн коэффициент нэмэгдэх бөгөөд адилт талт гурвалжны хувьд шүүлт хамгийн их, тойрог огтлолын хувьд хамгийн бага байна. Мөн шүүлтийг бөөмцрийн хэмжээнээс хамааруулан судалж бөөмцрүүдийн хувьд шүүлтийн коэффициент эрс багасахыг тогтоов. Шүүлтийн коэффициентийн утга хийн урсгалын хурд ба дрейфийн хурдны харьцаанаас хамаарах бөгөөд энэ харьцаа бага байх тусам шүүлт нэмэгдэнэ.