Хуваагдлын Спектртэй Нейтроноор Явагдах (п,р) Урвалын Огтлолын Анализ - Хүүхэнхүү, Г.; Одсүрэн, М. (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Дулааны нейтроны үйлчлэлээр 235и-ын цөм хуваагдахад үүссэн нейтроноор явагдах (п,р) урвалын огтлолын туршлагын утгуудад цѳмийн урвалын статистик загварыг ашиглан анализ хийв. 235и-ын хуваагдлын нейтроноор явагдах (п,р) урвалын дундаж огтлолын утгуудад тодорхой систематик зүй тогтол ажиглагдав. Дулааны нейтроноор 235и-ын цөм хуваагдах урвалаас үүссэн нейтроны эффектив дундаж энерги (п,р) урвалын хувьд 4 МэВ гэж олдов.