Монгол улсад атомын цахилгаан станц барьж ашиглах асуудалд - Х, Цоохүү; Ц, Соёмбо (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Монгол улсад атомын цахилгаан станц барих шаардлага, үндэслэлийг нэгтгэн авч үзсэн. Өгүүлэл 4 хэсгээс тогтох ба эхний хэсэгт АЦС-ыг ашиглах асуудал монгол улсын хууль , төр засгийн баримт бичгүүдэд яаж тусгагдсан, гадаад нөхцөл байдал, дэмжлэг ямар байгаа зэрэг асуудлыг авч үзсэн. Дараагийн хэсэгт Монгол улсын эрчим хүчний үйлдвэрлэлийн өнөөгийн байдал, хэтийн төлөвийг тоймчилж гаргасан. Гуравдугаар хэсэгт атомын эрчим хүчийг ашиглах талаар дэлхийн хандлагыг тандсан ба төгсгөлд нь ЦС-ын эдийн засгийн үэүүлэлтийг авч үэлээ. Монгол улсад ойрын хугацаанд атомын эрчим хүчийг ашиглах талаар хууль боловсруулан гаргаж ураны олборлолт боловсруулалт, АЦС барьж байгуулахтай холбогдсон бэлтгэл ажлуудыг эхлүүлэх шаардлагатай гэсэн дүгнэлт хийсэн.