Их номч багш Намсрайн Содном - О, Лхагва (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Цэг мэтэд хурсан гаргууд нягтрая дэлбэрч үүссэн бараагүй холхи цагаас инагш ирчлон урт ужиг хувьслыг туулжээ. Хүмүүний оюун ухаан, нийгмийн өрнөлийн өнөөгийн өндөрлөгт хүртэл дэвжихдээ хорвоогийн түг түмэн юмс нь тасралтгүй төрлийг олох хийгээд бас түүнийг арилжсаар иржээ. Нөгөөтэйгүүр атом, цөмийн ертөнцийн зүй жамыг судлах хувь тохиосон бидний хэн маань ч аливаа юмс, үзэгдэл хязгаартай огторгуйд, төгсгөлөг хугацаанд бүрэлдэж. хувирдагийг гүнээ мэдэрдэг билээ.