Фуллерен ба нанохоолойгоор чанаржуулсан полистролийн физик шинж чанар - Э.М.Шпилевский; Г. Шилагарди; Левшунова; Л.Баярчимэг; Н.Төвжаргал; Lkhamsuren, Enkhtur; Ragchaa, Galbadrakh (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Фуллерен ба нүүрстөрөгчийн нанохоолойн бүтцийн онцлогийг харгалзан, тэдгээрийг бодист холин шинэ материал гарган авах судалгаа эрчимтэй явагдаж байна. Ялангуяа сүүлийн жилүүдэд ахуйн хэрэгцээний гол материал болсон полистирол [ПС] ба полиэтиленийг нано-бѳѳмсѳѳр чанаржуулсан шинэ композиц материал гаргах судалгаа ѳргѳн дэлгэрлийг олжээ [1].Полимерд хольсон фуллерен ба нанохоолойнууд полимерийн гинжин молекулын нэг хэсэг болох буюу полимерийн макромолекулын салаа мөчрүүдийг холбогч элементийн үүрэг гуйцэтгэх, зарим тохиолдолд полимерийн дотор тусгаар бие даасан кластерийг ч үүсгэдэг байна [2]. Бид энэ ажилдаа ПС-ийн гэрэл нэвтрүүлэх ба парамагнет чанар, түүнд хольсон фуллерен болон нанохоолойн массын хувиас хэрхэн хамаарахыг судаллаа