Дулааны 4 дүгээр Цахилгаан станцын үнсэн сангийн цацрагийн түвшин - М. Алтангэрэл; M Н. Норов; Энхбат, Н.; Цэрэнбалжид, Ц. (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Энэхүү ажлаар дулааны 4-р цахилгаан станцын үнсэн сангийн дээжүүдэд гамма-спектрометрийн үнэмлэхүй арга ашиглан байгалийн цацраг идэвхт 226Ra, 232Th, 40K зэрэг изотопуудын хувийн идэвхийг тодорхойлж уг дүнгээ ашиглан радийн эквивалент идэвх, гамма цацрагийн агаар дахь шингэсэн тунгийн чадал, радоны эминацийн коэффициент зэргийг тооцолж үнсэн сангийн цацрагийн дэвсгэр түвшинг тогтоов.