Монгол орны төвийн бүсийн аймгуудын хөрсний цацраг идэвх - Ц. Эрхэмбаяр; Н. Норов; Г. Хүүхэнхүү; М. Алтангэрэл (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Төвийн бүсийн аймгуудын төв болон сумдын газрын хөрсөнд цацраг идэвхт тунадас хэлбэрээр буусан цези-137ийн хуримтлал, хөрсөн дэх 238U, 232Th, 226Ra, 40K зэрэг байгалийн цацраг идэвхт изотопуудын хувийн идэвхийг тодорхойлж, манай орны бусад аймгууд болон дэлхийн дундажтай харьцуулж үзэв.