Монгол Улсад Тохиромжтой Судалгааны Реактор Сонгох Асуудалд - С, Одмаа; Н, Норов; Г, Хүүхэнхүү; С, Даваа (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Монгол улсын өнөөгийн болон хэтийн эрчим хүчний хэрэгцээг цөмийн эх үүсвэрээр хангаж болох асуудал төрийн бодлогод тусгагдсан билээ. Иймд ирээдүйн цөмийн байгууламжид ажиллах Монгол инженер, залуусыг дотооддоо тасралтгүй бэлтгэн гаргахад гол тулгуур бааз нь өөрсдийн гэсэн судалгааны реактортой болох асуудал юм. Энэхүү өгүүлэлд судалгааны реакторын төрлүүдийг дурдан, түүнийг ашиглан хийгдэх ойрын болон алсын ирээдүйн судалгааны чиглэлүүдийг нарийвчлан гаргаснаар Монголд тохиромжтой судалгааны реакторын боломжит сонголтыг хийв.