Микротрон Дээр Гамма-Нейтроны Холимог Орноор Шарах Төхөөрөмж - Б, Отгоолой; П, Зузаан; Г, Дамдинсүрэн (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Энэ ажлаар МТ-22 микротроны гамма суваг дээр нейтрон болон гамма цацрагаар нэгэн зэрэг судалгаа хийхэд зориулсан төхөөрөмжийн хамгийн тохиромжтой геометрийн болон бүтцийн тооцоонуудыг хийж, зохион бүтээсэн. Төхөөрөмжийн үндсэн физик үзүүлэлтүүдыг бүрэн тодорхойлсон. Энэхүү төхөөрөмж зохион бүтээгдсэнээр гамма болон нейтроноор явагдах зарим цөмийн урвалуудын огтлолыг харьцангуй аргаар, нэг элементийг хоёр аргаар зэрэг тодорхойлох шинэ аргууд боловсруулсан. Энэ ажлыг “Хрэглэгээний цөмийн физикийн судалгаа” сэдэвт ажлын хүрээнд гүйцэтгэв.