Улаанбаатар хотод хамгийн их борлуулагдаж байгаа тамхины бүтээгдэхүүн дэх зэс, цайр, хар тугалга, кадмийн агуулгыг атомын шингээлтийн спектрийн аргаар тодорхойлсон дүн - T Мянганбаатар; Л, Даваасүрэн; Б, Үлэмжсонин; Л, Энхтөр; Wick, Barbara; Р, Галбадрах (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Энэ ажилд атомын шингээлтийн спектрометрээр Улаанбаатар хотод хамгийн ихээр борлуулагдаж байгаа 11 нэр төрлийн тамхины бүтээгдэхүүн дахь зэс , цайр, хар тугалга, кадмийн агууламжийг тодорхойлж, Монголд үйлдвэрлэгдсэн Улаан шонхор, Цагаан шонхор, Алтан навчис янжуурт кадмийн агуулга харьцангуй өндөр ( 3,4 4,0 мкг/г) байгааг тогтоов.