Бага ангид физикийн суурь агуулгыг “Хүн ба байгаль” хичээлээр дамжуулж өгөх нэгэн боломжийн судалгаа - Н., Чанцалдулам; С., Даринчулуун; Д., Эрдэнэбаатар; Т, Төртогтох; Т., Бэгзсүрэн; Ж., Дөлгөөн; М., Отгонбаатар (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2023)
Энэхүү судалгааны ажлаар бага ангийн “Хүн байгаль” хичээлийн цахилгаан хэлхээ сэдвийг сонгон авч 4-р ангийн сурагчдад хоёр төрлийн аргаар уг хичээлийг зааж үр дүнг харьцуулсан. Ингэхдээ физикийн хялбар туршилтын арга болон уламжлалт лекцийн аргуудыг ашиглан заасан. Уг судалгаанд нийт 72 сурагч хамрагдсан бөгөөл туршилтын бүлэг болон хяналтын бүлэг гэсэн 2 ангилалд хуваагдан судалгаанд хамрагдсан. Судалгааны харьцуулалтаас харахад сурагчдад энгийн хялбар туршилт ашиглан хичээл заах нь уламжлалт арга барилаас илүү үр дүнтэй болох нь батлагдсан.