AL31, DM31 болон ER31 Станцуудын Доорх Царцдас Мандлын Тогтцын Судалгаа - Ц, Баасанбат (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
AL31, DM31 ба ER31 өргөн зурвасын станцуудын доорх царцдас болон дээд цаваг мандлын сейсмик хурдны тогтцыг хүлээн авагчийн функцийн аргаар судлав. Станц тус бүрд бүртгэгдсэн 400-аад холын газар хөдлөлтийн долгионыг ашиглан хүлээн авагчийн функцүүдыг тодорхойлов. Дундаж хүлээн авагчийн функцүүдийг генетик алгоритм хэрэглэн инверси хийж станц тус бүрийн доорх S-хөндлөн долгионы нэг хэмжээст хурдны тогтцыг гарган авав. Судалгааны үр дүнд эдгээр станцуудын доорх царцдас мандлын зузааныг 53.6 км, 35.7 км ба 39.3 км гэж тогтоов. Эдгээр царцдас мандлын зузааны ялгаа нь изостатик тэнцлийн хуулиар тайлбарлагдаж болно. Сейсмик хурдны тогтцод хурдны бага үе ажиглагдаагүй.