EPR study of some Mongolian coals - S. Munkhtsetseg; N.A.Poklonski; G. Shilagardi; S. Erdenebat; N.M. Lapchuk; A.V. Komich (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Монгол орны нүүрсний ордууд болох Алагтогоо, Алагтолгой, Багануур, Нарийнсухайт, Нүүрсхотгор, Налайх, Шарын гол, Тавантолгой, Хартарвагатай, Хөшөөтийн нүүрсний электроны парамагнитын резонансын (ЭПР) туршлагын үр дүнг дэлгэв. ЭПР спектрийн гол параметрүүд болох ЭПР шугамын өргөн, g-фактор болон ЭПР шугамын өргөн ба эрчим микродолгионы хэмжээнээс хэрхэн хамаарахыг үзүүлэв.