Сум суурин газрын цахилгаан эрчим хүчний хэрэгцээг нарны зайгаар хангах боломж - М. Баатархүү; Ш. Чадраабал; М. Дүгэрсүрэн; Г. Батсүх (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
21-р зууны дэлхий дахины тогтвортой хөгжлийн чиг хандлага үзэл баримтлалын дагуу байгаль орчин эрчим хүчний асуудалтай нягт уялдуулан манай орны эрчим хүчний хөгжлийн чиг хандлага хангамжийн асуудлыг авч үзжээ. Сүүлийн жилүүдэд дэлхий даяараа агаарын бохирдолтой тэмцэж байгаа болон эрчим хүчний уламжлалт эх үүсвэр дуусах талруугаа орж байгаатай уялдуулан сэргээгдэх эрчим хүчийг өргөнөөр ашиглах шаардлагатай болж байгаа юм. Манай улсын хөдөөгийн сум суурин газрын эрчим хүчний хэрэглээг дэлхийн улс орнуудын хөгжлийн чиг хандлагын дагуу сэргээгдэх эрчим хүчний эх үүсвэрээр хангах нь чухал байна. Сумын цахилгаан эрчим хүчний өнөөгийн байдал, цаашдын хэрэгцээг жижиг чадлын нарны станцаар хангах боломжийн тухай өгүүлнэ.