Нарны зуух зохион бүтээх асуудал - М. Баатархүү; Ц. Эрдэнэцэцэг; З. Батмандах (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Манай улс сэргээгдэх эрчим хүчний асар их нөөц баялагтай билээ. Энэ их эрчим хүчийг өөрийн орны газар зүйн онцлогт тохируулан ашиглах тулгамдсан асуудал бидний өмнө гарч ирж байна. Сэргээгдэх эрчим хүчний нэг төрөл болох нарны эрчим хүчийг парабол толины тусламжтайгаар цуглуулан өндөр температур гарган авч, ахуйн хэрэглээнд ашиглах багажыг зохион бүтээж туршсан болно.