Лити төмрийн фосфат (LiFePO4) –ын поликристалл дээж гарган авах - Т, Очирхуяг; Ж, Отгонтуул; Г, Сэвжидсүрэн; Н, Төвжаргал; П, Алтанцог (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Бид энэхүү судалгааны ажлаар лити-ион батарейн катодын материал болох LiFePO4-г хатуу төлөвийн урвалын аргаар гарган авч, кристаллжуулах дулааны боловсруулалтын оптимал горимыг тогтоох ажлыг хийж гүйцэтгэлээ. Судалгааны үр дүнд LiFePO4 –н аморф дээжийг 0.1мПа вакуум орчин бүхий OTF-1200x шатаах зууханд 100оС/30мин хурдтайгаар халааж 1000оС температурт 1 цаг шатааж, аажим хөргөх замаар кристаллжуулах нь хамгийн тохиромжтой горим болохыг үзүүлэв. PACS numbers: 82.47.Aa, 61.05.cp, 61.43.G