Улаанбаатар хотын агаарын тоосонцрын морфологийн судалгаа - Л, Энхцэцэг; Н, Төвжаргал; Д, Шагжжамба; П, Зузаан (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Бид энэ ажлаар Улаанбаатар хотын агаарын бохирдол дахь тоосонцрын морфологи болон элементийн агуулгыг электрон микроскоп, энергиэр ялгах рентгенфлуоресценцийн аргаар судлав. Судалгааны үр дүнгээс үзэхэд янз бүрийн өсгөлттэй электрон микроскопийн зургийн тусламжтайгаар тоосонцрын ширхэгийн хэмжээний тархалт болон хэлбэр дүрсийг судалж,энергээр ялгах рентгенфлуоресценцийн арга шиглан тоосонцрын ширхэгийн элементийн агуулгыг тодорхойлж, түүний эх үүсгүүрийг нарийвчлан тогтоох боломжтой болохыг харуулав. Цаашид нарийн болон том ширхэгт тоосонцрын хувьд улирлаас хамаарсан өөрчлөлтийг нарийвчлан судлах шаардлагатай. PACS numbers: 68.37.-d, 81.10.Aj, 78.70.En