Электрон-микроскопийн рентген шинжилгээгээр хүний толгойн үсэнд химийн зарим элемент тодорхойлох судалгаа - Д, Болортуяа; П, Зузаан; З, Батсүрэн (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Энэ ажилд 18-30 насны 40 эрэгтэй хүний үсэнд кальций, төмөр, хүхэр, фосфорын агуулгыг электрон микроскопийн рентген шинжилгээний (SEM-EDX) аргаар тодорхойлсон талаар өгүүлнэ. Хэмжилтийг 5.9 кэВ-д 148 эВ-ийн энергийн ялгах чадвартай SDD хагас дамжуулагч детектор бүхий JEOL JSM-5610LVS электрон микроскопоор гүйцэтгэв.