Лазерын пульсээр атомыг өдөөх магадлалыг дискрет хувьсагч ба псевдоспектриал аргаар тооцоолох - Ч, Алдармаа; Л, Хэнмэдэх; Г, Зоригт (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Энэхүү ажилд лазерын пульс, атомтай харилцан үйлчлэх процессыг хугацаанаас хамаарсан Шредингерийн тэгшитгэлээр илэрхийлж, Дискрет хувьсагчийн арга болон Псевдопектриал аргаар шийдсэн. Үндсэн төлөвт байгаа устөрөгчийн атомыг фемтосекундын лазерын хүчтэй пульсээр өдөөх магадлал хугацаанаас хэрхэн хамаарах хамаарлыг тооцоолсон. PACS numbers: 67.63.Gh, 67.80.Fh, 67.25.dt, 42.60Rn, 31.55ee.